Andrén
från Andréns Bageri på Sturkö. Andréns bageri är ett skärgårdsbageri som drivs
i fjärde generationen och på samma plats. Han berättade om hur det hela började
1893 på Sturkö. Pelle gav oss sin bild i hur bageriet och bagerinäringen
förändrats under tiden fram till idag.
Andréns
bageri använder sig av äldre bakrecept och användande av genuina råvaror
samtidigt som man utvecklar sina egna produkter med historien som grund. En del
baktraditioner har i stort sett försvunnit som t.ex. vetekransar som bakades på
hel bakplåt vid födelsedagar och inte minst vid namnsdagar. Vetekransen
levererades hel på bakplåten som kunden sedan lämnade tillbaks.
Till
fikat fick vi bl.a. njuta av Veronicas leverpastejssmörgåsar och Pelles
nybakade vaniljhjärtan. Därefter berättade ”Pelle”om
vikingaskeppet i Ryamar. En inblick som gav mersmak.
Vid
det avslutande lotteriet fanns det många vinster bl.a. 4 bröd från Andréns
bageri. Dessa bröd gick snabbt åt till lyckliga vinnare.
Ett
uppskattat månadsmöte med ett stort tack till Jan-Åke ”Pelle” Andrén.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar