måndag 11 juni 2012

Landstingets Handikappråd

LHR, Landstingets Handikappråd är en sammanslutning av representanter från handikapprörelsen i Blekinge och politiker.
 Per-Ola Mattson, nyvalt landstingsråd är ordförande, Kerstin Linde, V ordförande och kommer som ni säkert vet från HRF.

 


Förändringarna vid sjukhuset i Karlskrona för hörselskadade var på tapeten. För oss som ska till byggnad 13 där bland annat hörcentralen ligger måste först registrera dig och betala i centralkassan. Jourtiderna hos teknikern för hörapparater försvinner och måste tidsbokas.

Transporterna mellan centralkassan och byggnaderna kommer att lösas genom en lokalbuss som kommer att hämta vid Bergåsa och sedan köra runt på sjukhusområdet. Vill man ha hjälp att hitta så kan man fråga den sommarhjälp, klädd i gult, som landstinget anställt. Till hösten får man fråga någon från Röda korset om man behöver hjälp.
De nya reglerna gäller från 1 juni.

Att jourtider för hörapparatservice måste bokas ställer till problem om man inte kan ringa själv. Vi som använder textis vet hur dåligt det fungerar med callback-systemt. Därför framfördes från Kerstins sida att det måste kunna gå att boka tid med hjälp av sms eller e-post. Camilla Lindberg, chef för ögon- och öron klinikerna lovade ta upp detta med hörselvårdschefen. Vi får se hur det går och dröjer det för länge så får de påminnas. Hör gärna av dig till kansliet om hur du tycker det fungerar eller om du stöter du på problem så skickas det vidare till berörda chefer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar